Viri za prilagoditev

Viri za prilagoditev

Evropski urad Konvencije županov, pogosto v sodelovanju z evropskimi ali nacionalnimi oblastmi ter drugimi deležniki, nudi spletno in nespletno podporo ter podpisnikom omogoča, da se učijo drug od drugega. Če šele začenjate ali že izvajate ali spremljate svoj načrt prilagajanja, je skupnost Konvencije tukaj, da vam nudi pomoč.

Orodje za podporo urbanemu prilagajanju, ki sta ga skupaj pripravili Evropski urad Konvencije županov in Evropska agencija za okolje, je glavni vir za prilagajanje skupnosti Konvencije. Usmerja vas skozi vse korake, ki so potrebni za pripravo in izvajanje strategije za prilagajanje in vas vodi k koristnim materialom in orodjem. Orodje so testirala in odobrila mesta, podpisniki Konvencije.

 uast logo 0uast2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leaflet

PRIPRAVLJENI ZA POPLAVE, VROČINSKE VALOVE IN DRUGE VPLIVE PODNEBNIH SPREMEMB

Dobite navdih pri ukrepih za prilagajanje mest in regij Konvencije županov!

> https://www.eumayors.eu/support/library.html

Koristne povezave

Več usmeritev lahko najdete v vodniku Konvencije po načrtih SECAP; predloga Konvencije za poročanje in smernice pomagajo podpisnikom Konvencije, da strukturirajo svoje ukrepe za prilagajanje.

Mesta podpisniki lahko najdejo tudi mnoge primere v Knjižnici na tej spletni strani.
 
 
V interaktivnem vodniku Konvencije za financiranje lahko poiščete evropsko financiranje ali program financiranja, ki najbolje ustreza vašim potrebam. V naših brošurah in spletnih seminarjih lahko najdete več informacij in usmeritev.
 
V razdelku Moja Konvencija, ki je omejeno območje za skupnost Konvencije, si lahko z drugimi kolegi na forumih izmenjate izkušnje. V knjižnici Konvencije najdete tudi več materialov. Moja Konvencija vsebuje namenski modul za spletno učenje o prilagajanju. Kolege lahko prosite za podporo v sodelovalnem modulu.